Uitvaartverzorging in Limburg – Afscheid nemen doe je samen

Bel ons

Een overlijden van een dierbare is altijd een heel ingrijpende gebeurtenis. Het is belangrijk de tijd te nemen voor het afscheid, op die manier die voor u goed voelt en die het mogelijk maakt om mooie herinneringen te maken. Bij Duijf & van der Ven in Venray staan we u hierin van het begin tot het einde bij.

Een voorgesprek/wensengesprek

Vertel uw wensen aan ons...  

Een voorgesprek doet u met name voor diegenen die achterblijven. Het geeft rust voor uzelf en uw nabestaanden om te weten wat uw uitvaartwensen zijn. Het geeft u ook de mogelijkheid om uw financiële situatie onder de loep te nemen en te kijken of u voldoende bent verzekerd.

Wij maken naar aanleiding van uw wensen een conceptnota zodat u weet wat uw eigen uitvaart ongeveer zal gaan kosten. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Na een overlijden

Na het overlijden van een dierbare neemt u altijd eerst contact op met de huisarts die het overlijden moet vaststellen. Nadat het overlijden is vastgesteld, kunt u ons direct benaderen. Wij zijn dag en nacht, 7 dagen per week bereikbaar. 

Met ons aan uw zijde staat u er zeker niet alleen voor. Wij nemen de tijd voor u die nodig is. Na het melden van overlijden zijn wij binnen twee uur bij u voor de laatste verzorging of desgewenst andere stappen en zullen we u vanaf dat moment bijstaan en begeleiden door deze moeilijke dagen.

Bel ons

Laatste verzorging of lichte balseming (thanatopraxie)

In het eerste telefonisch contact bespreken we de wensen rondom de laatste verzorging of eventuele lichte balseming. Wilt u bijvoorbeeld helpen bij het verzorgen en/of aankleden, dat mag natuurlijk altijd. Wij zijn er om u te begeleiden en te adviseren waar nodig. U mag de laatste verzorging ook aan ons uit handen geven. Wij zullen dan met veel respect uw dierbare verzorgen en opbaren.

 

Thanatopraxie

Naast een opbaring met koeling wordt steeds vaker gekozen voor lichte balseming (thanatopraxie). Dit is een behandeling waarbij het lichaam voor een periode tot aan de uitvaart (maximaal tien dagen) wordt geconserveerd met een vloeistof. Deze behandeling kent veel voordelen, denk hierbij aan: géén gebruik van koeling, géén vervelende geuren, géén verkleuringen, de huid voelt minder koud aan, het geeft cosmetisch een prettiger aanzien van het gelaat en minder kans op complicaties tijdens de dagen van opbaring. Wilt u meer weten over thanatopraxie? Bekijk het hier.

Het overlijden van een kind of baby

Het ergste wat je als ouder kan overkomen...

Wij zullen u zo goed mogelijk bijstaan in deze heftige periode. U tijd en ruimte bieden om intens afscheid te nemen. Verlies verwerken, is niet loslaten. Het is anders leren vasthouden, in de herinnering in plaats van de werkelijkheid. Stichting Lieve Engeltjes is een stichting die u bij kan staan nadat de uitvaart heeft plaatsgevonden.

Ook als u elders verzekerd bent, regelen wij voor u de uitvaart

Neem contact op